Nova godina '21

Kapadokija bus-avio

3 DRAGULJA TURSKE
ISTANBUL – ANKARA – KAPADOKIJA
7 dana (5 noćenja)  autobusom i avionom
Termin putovanja: 29.decembar 2020.  04.januar 2021.


Istanbul ili Carigrad - 
grad koji spaja dva kontinenta, Evropu i Aziju. Impozantna istočnjačka arhitektura, brojni muzeji i raznlikost na svakom koraku su samo neki od razloga zašto ga treba posetiti i uživati u njegovim čarima. Danas je Istanbul jedan od najinteresantnijih gradova sveta. Aja Sofija ili Plava džamija, Topkapi palata i Sulejmanova džamija, Dolmabahče palata su samo neki od svedoka slavne prošlosti Vizantije i moćnog Otomanskom carstva...

Ankara - kucajuće srce i drugi po veličini grad u Turskoj. Vekovima čvorište mnogih velikih civilizacija, sa istorijom koja datira još iz kamenog doba, dok danas Ankara je poznata po svojim sjajnim muzejima, parkovima, medu, groždju Kalecik Karasi i mnogim drugim kulturno-istorijskim dobrima.

Kapadokija - „zemlja lepih konja“ i nestvarne prirode. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Čudesne stene neobičnog oblika, oduševiće Vas već na prvi pogled. U Kapadokiji su živele drevne civilizacije: helenska, rimska, hrišćanska i islamska. Hiljadama godina unazad vulkanski pepeo se delovanjem vode i vetra oblikovao u stenovite formacije tzv. vilinske dimjake. U ovim stenama ljudi su gradili kuće, manastire pa i čitave podzemne gradove. Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog i mističnog.
od 349 eur
Pošaljite upit